Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Zomerschool volgeboekt

De zomerschool 2020 is volgeboekt! Aanmelden is niet meer mogelijk. Uw kind kan wel op de wachtlijst gezet worden. Mail dan de volledige naam en leeftijd van uw kind naar: info@moskeeannoer.nl

Voor wie?

De zomerschool is bedoeld voor kinderen (jongens & meisjes) van 7 t/m 12 jaar. Er worden twee groepen gemaakt. De eerste groep zijn de kinderen van 7 t/m 9 jaar. De tweede groep zijn de kinderen van 10 t/m 12 jaar.

Wanneer?

De lessen worden iedere woensdag en zondag verzorgd.  Woensdag 22 juli zullen de lessen starten en zondag 23 augustus is de laatste lesdag.

Hoe laat?

Groep 1 start om 09:00uur tot 11:30uuur. Groep 2 start om 12:00uur en heeft les tot 14:30uur.

Wat?

De kinderen worden onderwezen in de volgende vakken:

  • Koran

Het leren en herhalen van hoofdstukken uit de Koran. Hierbij wordt aandacht geschonken aan de juiste uitspraak en tevens de betekenissen van de verzen. Ook kijken we naar de leerstellingen die uit de verzen onttrokken kunnen worden. Het kind zal ook huiswerk meekrijgen. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat het kind thuis hetgeen geleerd is herhaald.

  • Arabisch

De kinderen zullen kennismaken met het Arabische alfabet en een start maken met lezen en schrijven. Groep 2 zal zich ook bezighouden met woordjes en het formuleren van zinnen.

  • Islamlessen

De kinderen zullen gaan oefenen met de wassing en het gebed. Ook zal er aandacht zijn voor het leren van smeekbeden, loftuitingen en manieren.

Bovenstaande wordt op een pedagogische manier onderwezen door een vakbekwame docent. De kinderen zullen sommige zaken spelenderwijs leren en ook zullen zij aan de hand van diverse activiteiten vermaakt worden.

Kosten?

De inschrijfkosten bedragen €75 per kind. Heeft u meerdere kinderen?Heeft u meerdere kinderen? Dan is het eerste kind €75 en voor de andere kinderen betaalt u €50 per kind. Aanmelden is verplicht en zonder betaling kan het kind niet deelnemen.

Waar?

De lessen worden verzorgd in de moskee (Begoniastraat 123, 3772 HC Barneveld). Voor sommige activiteiten zullen we naar een andere ruimte moeten gaan. Dit krijgen de ouders tijdig te horen.

RIVM-maatregelen

Wij zullen ons houden aan de geldende maatregelen. Vanuit de moskee zullen vrijwilligers toezien op het nakomen van deze maatregelen, zoals het wassen van de handen en het houden van afstand.

Go to Top