Waarom een nieuw gebouw?

Moskee An-Noer heeft een tijdelijk onderkomen aan de Begoniastraat 123 te Barneveld naast de Lidl. Een deel van een oude sporthal is verbouwd om deze geschikt te maken als gebedsruimte, tevens is er een opleidingslokaal. Hier worden Koranlessen en Arabische taallessen gegeven. Ook vinden er thema-avonden plaats.

In 2013 is met de Gemeente Barneveld afgesproken dat de moskee in samenwerking met de gemeente zou zoeken naar een definitieve oplossing. De voormalige sporthal wordt gedeeld met de Voedselbank, en voldoet niet aan de wensen en eisen.

In december 2015 is het bestuur en de bouwcommissie met de gemeente overeengekomen om een kavel van de gemeente te kopen aan de Zonnebloemstraat te Barneveld. De kavel ligt tussen Ontmoetingscentrum Bronveld en ROC A12 Barneveld en is ongeveer 1.000 m2 groot.

Echter in 2017 deed zich een geweldige kans voor en dat is het kopen van de Immanuelkerk. De Immanuelkerk ligt in het centrum van Barneveld. De kerk is circa 800 m2 groot en de kavel is circa 2000 m2. De kerk heeft alle faciliteiten en voorzieningen die de moskee nodig heeft. Het gebouw heeft een grote gebedsruimte, opleidingslokalen, een keuken en vergaderzalen. De aanpassingen die gedaan moeten worden zijn minimaal.

Het doel is om in 2020 gebruik te gaan maken van de nieuwe locatie.