Moskee An-Noer. Wie zijn wij?

Barneveld, wie kent het niet? Van de eieren, de kippen en niet te vergeten van de kerken. Barneveld kent naast de verschillende kerken ook moskeeën,want in Barneveld leeft iedereen – ongeacht geloofsovertuiging – in goede harmonie naast elkaar. Zoals het overal ter wereld zou moeten.

Een van de moskeeën is Moskee An-Noer. Een moskee voor elke afkomst: Egyptisch, Ethiopisch, Marokkaans, Nederlands, Turks, Syrisch, Somalisch…iedereen is welkom. An-Noer betekent letterlijk ‘het licht’. An-Noer staat voor het licht waarmee in de Koran de leiding van Allah (God) is geopenbaard: “Allah is het licht van de hemelen en de aarde” (Koran 24:35).

Moskee An-Noer is meer dan een gebedsruimte. Een belangrijk onderdeel van de activiteiten is het aanbieden van islamitische, educatieve, maatschappelijke en culturele activiteiten. Vanzelfsprekend vinden deze plaats in de Nederlandse taal. Voor de samenleving is Moskee An-Noer de plek om informatie te krijgen over de Islam ongeacht achtergrond of geloofsovertuiging.

Geschiedenis

Moskee An-Noer Barneveld is ontstaan vanuit de Marokkaanse Vereniging Barneveld. Deze laatste is opgericht eind jaren 80. De vereniging heeft verschillende locaties gehad onder andere op de Brummelkamperweg, de Oldenbarnevelderweg en sinds januari 2015 aan de Begoniastraat (naast de Lidl).

Gedurende al die jaren deed de vereniging dienst als gebedshuis en activiteitencentrum en dat is nog steeds het geval. Eind 2015 is de naam veranderd naar Moskee An-Noer Barneveld. Om nog meer te onderstrepen dat de vereniging een plek is voor iedereen wat de afkomst van iemand ook is.

Bestuurssamenstelling

Voorzitter:Omar Zerkouni
Secretaris:Khalil Aloul
Penningmeester:Adel Hamzaoui
Algemene Bestuurslid:Hasan Kabbal
Algemene Bestuurslid:Said Aloul
Algemene Bestuurslid:Mohammed Azoum
Algemene Bestuurslid:Najim Bouras

Beloningsbeleid

De vrijwilligers van de moskee ontvangen geen financiële tegenprestatie voor hun diensten. Dit geldt ook voor het bestuur. Ook zij leveren hun bijdrage vrijwillig zonder financiële tegenprestatie

“Allah is het licht van de hemelen en de aarde” (Koran 24:35)